• Eten en drinken

Aan allen die meedoen aan Tournée Minérale: proficiat, aan allen die niet meedoen aan Tournée Minérale: ook proficiat!

Eten en drinken |

Als je deze ochtend naar de radio hebt geluisterd of de krant hebt gelezen, heb je ongetwijfeld gemerkt dat vandaag op 1 februari Tournée Minérale begint. Vandaar dat we bij Mijn Stad Aalst alle Ajuinen die de zware uitdaging aangaan (tijdens de carnavalsperiode 😮) een hart onder de riem willen steken. Aangezien veel Aalstenaars echter leven voor het motto skaan, fistjen baan, sluiten we ook vandaag niemand uit. Daarom geven we vandaag cafétips in Aalst, zowel met non-alcoholische aperitieven of ‘mocktails’ voor de onthouders als de real deal voor de levensgenieters!

Wie de non-alcohol-uitdaging aangaat, kan zijn hart ophalen bij Aperoni in de Nieuwstraat! Er is naast het uitgebreide aanbod van wijn, cocktails, bubbels en likeuren ook een volledige ‘mocktail’-kaart. Een mojito, gin-tonic (Nona), Aperol Spritz of Pina Colada zonder alcohol; het kan allemaal bij Aperoni. Bij deze hotspot voor jong en oud kunnen uiteraard ook de niet-minéralers, die een gezellig apéro-moment na een lange werkdag niet kunnen laten, in deze wijnbar terecht. De drinkers en niet-drinkers kunnen zich hier bovendien verzoenen door een lekkere ‘sharing plate’ te delen.

Het Verschil in Aalst leeft mee met de dapperen onder ons die zich wagen aan Tournée Minérale. Vandaat dat hun kaart enkele aantrekkelijke, non-alcoholische aperitieven bevat. Gedaan met de cola zero of een bruiswater wanneer je alcohol overslaat; bij het Verschil geniet je evenzeer van de aperitief als onthouder! De huisaperitief met limoen, cassis-siroop, munt en tonic doet ons alvast watertanden.

In de James Bar zullen Tournée-Minérale-deelnemers evenmin van de dorst omkomen. De Blueberry Spritz, Apple Mule of Kiss My Tiki zijn originele varianten op gewone cocktails, die zeker evenveel in de smaak zullen vallen. Bovendien is het interieur in de James Bar zodanig trendy en vrolijk, dat de niet-drinkers blij zullen zijn dat ze zich alles de dag nadien nog levendig herinneren…

Wie echter ook in februari geen neen kan zeggen tegen een frisse pint, moet in de Rozemarijnstraat zijn. Daar bevindt zich het recent heropende Kultuurcafé De Gaadvis, waar elke Geuze-liefhebber in zijn element is. Probeer als bierkenner zeker eens de ‘suggestie van de patron’ als je je wilt laten verrassen. Maar de Gaadvis vergeet ook de strijders deze maand niet. Ze hebben er namelijk alcoholvrije varianten van klasse-bieren, zoals de Brew Dog Punk IPA. Iets verder in de Rozemarijnstraat vinden we het aardsparadijs voor de jeugd: Cosa Nostra. Dit café doet deels denken aan een traditionele, bruine kroeg, maar heeft achteraan een originele, zomerse biertuin. Er zijn bovendien geregeld muziekoptredens, thema-avonden, sportuitzendingen en je kan er evenementen organiseren. Voor wie nog van ‘t straat moet, is er op 14 februari (heel toevallig) zelfs een speeddating event. Een bezoekje aan Cosa Nostra kan dus het begin zijn van de rest van je leven 😍. Ook carnaval-liefhebbers kunnen hun hart ophalen in Cosa Nostra in de week van 27 februari. Dan wordt er een mini-carnaval georganiseerd; verkleden verplicht!

Het is duidelijk: of je nu alcohol drinkt of niet deze maand; in Aalst is er voor ieder wat wils! Afsluiten doen we toch met felicitaties aan iedereen die er deze maand voor wilt gaan. GO GO GO 🥛.

Afbeelding © Knack Weekend