• Eten en drinken

Beland in ‘meat heaven’ na een bezoekje aan vleesrestaurant De Frigo 🍖

Eten en drinken |

We zijn 2022; een tijd met veel veggie en veganistische eetgewoontes, maar een goed stukje vlees pakken ze niet iedereen af 😉. Alle Bourgondiërs met een neus voor kwaliteit in Aalst en omstreken kunnen terecht bij vleesrestaurant De Frigo!

Matthias De Ridder, oprichter van De Frigo, kwam uit een slagersfamilie met een uniek ogende slagerij. Jaren na sluiting van de toen reeds overgenomen slagerij, zag hij dat het pand nog meer potentieel in zich had. Hij bouwde de slagerij om tot een strak, trendy vleesrestaurant met een industriële look. ‘Slagerij De Ridder’ is bovendien nu nog steeds actief vooraan in het restaurant.

De Frigo bewijst dat een naam niet altijd vergezocht hoeft te zijn. Ze verwijst naar de ijskast die in de jaren ‘50 de eyecatcher van het interieur uitmaakte. Veel authentieke elementen uit die periode zijn nog steeds behouden, waardoor je in een soort nostalgische, maar tegelijk toch moderne sfeer terecht komt. Het interieur draagt bij tot de essentie van de zaak: een uitstekend, traditiegetrouw stukje vlees; no nonsense.

Het concept is dan ook erg simpel: je kiest een smakelijk ogend stuk vlees vanuit de toonbank en dat wordt dan voor jou bereid door de chefs. Belgen zouden Belgen niet zijn, moest dit niet vergezeld worden van een lekkere portie frietjes. In de zomer kan je deze authentieke smaakbeleving ook vanop hun ruim terras ervaren.

Het restaurant kreeg van alle kanten positieve reviews, dus het lijkt ons zeker een bezoek waard voor alle meat-lovers. Nog een extraatje: onder het motto ‘iedereen welkom’ biedt De Frigo ook enkele vegetarische opties aan.

📍 Zwartezusterstraat 7/A, Aalst

Afbeelding © De Frigo