• Shopping

Boodschappen doen zonder afval, dat kan bij OHNE!

Shopping |

In de Stationsstraat 3 passeer je de verpakkingsvrije winkel OHNE, waar je de trotse eigenares Marianne achter de kassa ontmoet. Stap de volgende keer zeker eens binnen, als je dat nog niet gedaan hebt! Je kan er terecht voor dagelijkse verbruiksgoederen zoals voeding, onderhoudsproducten en cosmetica. Allemaal afvalarm, korte keten en biologisch.

Aangezien de producten niet verpakt zijn, is het van belang dat je zelf herbruikbare potjes en zakjes meeneemt. Je verpakkingen worden voor je winkelbezoek gewogen en voorzien van een barcode. Daarna kan je rustig winkelen en je potjes en zakjes vullen naar hartelust. Bij afrekenen worden de verpakkingen opnieuw gewogen, en betaal je dus enkel voor het product! Eenvoudig, toch? En heb je geen potjes thuis of kom je toevallig en onvoorbereid langs, dan heeft Marianne er altijd nog die jij kan gebruiken.

Door het afvalarme, lokale en biologische concept, winkel je bij OHNE ecologischer dan in de gewone supermarkt. Minder uitstoot bij het produceren van verpakkingen en minder plastic afval, bij transport of vervuiling door pesticiden… Maar denk ook eens aan alle vuilzakken die je op deze manier kan uitsparen! De verpakkingen die je gebruikt om de goederen mee te nemen, kan je immers gewoon opnieuw gebruiken.

Bovendien is OHNE één van de 112 handelaars waar jij je Cadeaubon Aalst kan gebruiken. Een laagdrempelige manier om het concept voor de eerste keer eens uit te testen, misschien? Maar de cadeaubon is vooral een fantastische manier om de stad te ontdekken en lokale handelaars te steunen. Eigenzinnige eetadresjes verkennen, shoppen bij hippe interieur- en modezaken, zalig genieten van wellness, proeven van heerlijke wijn… Al deze ervaringen en meer in één geschenkbon waarmee de ontvanger Aalst helemaal naar wens kan beleven.

Wil je zelf iemand verrassen met ervaringen in de stad? Koop dan hier jouw Cadeaubon Aalst!

📍 OHNE, Stationsstraat 3, 9300 Aalst

Afbeelding © Unigift