• Wat te doen

De verstilde schoonheid van een unieke collectie oldtimers

Wat te doen |

Heb je altijd al eens de sportauto van koning Boudewijn of de auto van Guust Flater in het echt willen zien? Dan is dit je kans! Van 9 september tot en met 31 oktober kan je op Vinckier Site aan de Nieuwevaart in Gent de oldtimer-tentoonstelling Mahy – A family of cars bezoeken. De unieke verhalen van deze auto’s worden bovendien ook gebundeld in een gelijknamig boek.

De Gentse familie Mahy beschikt over één van de grootste collecties oldtimers ter wereld. Decennia lang verzameld in het Wintercircus te Gent. Vandaag is een gerestaureerd deel van deze collectie te bezichtigen in een tweetal musea in België. Het andere deel, ‘de reserve’ genaamd, bestaat uit meer dan 600 wagens, en is tot op vandaag nog nooit getoond aan een breed publiek.

Voor het eerst wordt ‘de reserve’ ontsloten: 600 authentieke auto’s, die jarenlang in het stof hebben gestaan, bumper aan bumper, zijn op meesterlijke wijze in beeld gebracht. 50 topstukken werden letterlijk ‘uitgelicht’ in een speciaal gemaakte fotostudio. Het is een mix van legendarische bolides, doordeweekse familiewagens, zwierige sleeën en vergeten vierwielers, elk met een eigen verhaal.

Het boek Mahy – Family of Cars belicht deze stille stoet van unieke old- en youngtimers en vertelt ook de verhalen die in hun achteruitkijkspiegels geschreven staan. Verhalen zoals ze die al generaties lang vertellen bij Mahy, a family of cars.

De expo Mahy – a Family of Cars toont een selectie uit deze collectie wagens, de bijhorende fantastische verhalen en de prachtige foto’s. Alles komt samen in een éénmalige unieke museale opstelling, en dit op een historische locatie, namelijk de oude Vynckiergebouwen aan de Nieuwevaart te Gent.

Kom en ontdek ‘Mahy – a Family of Cars’ live, van 9 september t.e.m. 31 oktober.

Info & tickets: www.expo-mahy.be

Vynckier Site Gent
Nieuwevaart 51-53
9000 Gent – België