• Eten en drinken

Frieten bij jou thuis geleverd!

Eten en drinken |

Heb jij een hele lijst voornemens voor 2021 en vallen binnen die voornemens enkele puntjes onder de categorie “gezond eten/leven”?

Dan hebben wij leuk nieuws: een cheat day mag! Een cheat day in je dieet is een dag waarop je de regels van je dieet even laat vallen. Je eet op die dag waar je zin in hebt. Pizza, frieten, pasta, snoep. Het mag allemaal (natuurlijk niet mee overdrijven)! Super schadelijk voor je dieet, toch? Nee hoor! Wij vernamen het volgende:

Als je tijdens je dieet constant minder calorieën inneemt, dan komt je lichaam in een “katabole fase”. Dat wil zeggen dat je lichaam nu weefsel gaat verbranden om aan energie te komen. Dat weefsel is net wat je nodig hebt als je wil afvallen. In de katabole fase zou het lichaam veel vet verbranden, maar ook spierweefsel. Met een cheat day zet je de katabole fase op een reset en zorg je ervoor dat je je koolhydraten en glycogeen weer aanvult. Naast deze verklaring houd je volgens ons ook langer je dieet vol als je jezelf eens een dag wat meer toelaat.

Zin in frietjes op vrijdag? Doe dan gerust! Om er een volledige lazy day van te maken kennen wij een adresje in Aalst dat aan huis levert: Den Box aan de Boudewijnlaan 91. Via http://bit.ly/denboxlevering bestel jij je favoriete snacks en laat je ze thuis leveren. Een avondje tv, frieten en lui zijn zonder zorgen. Zalig!

Wat zijn jouw favoriete snacks?