• Eten en drinken

Heb jij de Pestkop al geproefd?

Eten en drinken |

Iets meer dan een jaar geleden kwam in Aalst een nieuw bier op de markt, Pestkop. Misschien heb jij het intussen al kunnen proeven? Zo niet, geen probleem! Je kan het bier nog altijd proeven in één van de 30 deelnemende horecazaken of gewoon de Pestkop bij jou in huis halen via drankenhandelaar Piqueur en Vandenameele.

Het initiatief voor dit nieuwe biertje kwam van Stad Aalst zelf, om de expo ‘Iedereen Rubens’ en het schilderij ‘De Heilige Rochus door Christus aangesteld tot patroon van de pestlijders’, dat in de kerk hangt, in de kijker te zetten. Het is ook aan dit schilderij dat de Pestkop zijn naam te danken heeft. Het schilderij werd door Rubens gemaakt in opdracht van de Aalsterse Sint-Rochusgilde, de gilde van de hophandelaren, van wie de Heilige Rochus ook de patroonheilige was. De gilde was in die tijd zeer rijk en kon zich dit werk van Rubens veroorloven, omdat in die tijd de Aalsterse hop bekend stond als de beste van Europa en meer dan de helft van de Europese hopproductie voorzag.

De Pestkop is een blond bier en heeft een alcoholpercentage van 6,4%. Ben je grote fan of ben je nog op zoek naar een origineel cadeau? Bij het infokantoor van Visit Aalst en ’t Gasthuys – Stedelijk Museum kan je voor €9 een bierpakket kopen met een bierglas en twee flesjes Pestkop met exclusieve bieretiketten.

Afbeelding © Hendrik De Schrijver