• Weetjes

Iedere dag werelddierendag bij dierenasiel Sint-Hubertus

Weetjes |

Het is vandaag werelddierendag, de dag waarop je trouwe viervoeter, gevleugeld gezelschap of ander huisdier misschien nog net iets meer in de watten gelegd wordt. Speciaal voor deze dag stellen we je Dierenasiel Sint-Hubertus voor, waar de medewerkers zich iedere dag inzetten om de beste zorg aan de dieren te kunnen geven.

Sinds de oprichting in 1976, is het asiel al verschillende keren verhuisd. Van de Restertstraat in Nieuwerkerken naar de Bredestraat in Aalst, naar Essene om uiteindelijk de deuren te openen in de Hammestraat 52 te Aalst. De medewerkers hebben allemaal één ding gemeenschappelijk: de liefde voor dieren zat er al van kleins af in. Dagelijks zetten zij zich voor 100% in om de dieren die ze opvangen een gouden mandje te bezorgen. De taken van het asiel bestaan erin de gevonden dieren terug te bezorgen aan de eigenaars en voor afgestane en niet-opgehaalde dieren een liefdevol adoptiegezin te vinden.

Heb je zelf een hond? Schrijf je dan zeker in voor het evenement Dogs with a Mission op 24 oktober! Dit is een geleide hondenwandeling van 5, 7 of 9km. Daarnaast is er ook een Doggy Village voorzien waar je leuke gadgets kan kopen en een gezellig cafeetje om bij te kletsen met de andere deelnemers. Alle opbrengsten gaan rechtstreeks naar het asiel!