• Wat te doen

“Ik zal eens goed komen lachen met uw expositie” fleurt je carnavalsmaand op

Wat te doen |

In kunsthal de Diskus in Aalst is er tot 27 februari een tentoonstelling vol spot en satire, verwerkt in hedendaagste kunst, te bewonderen. Curator Jan De Nys nam dit initiatief met de bedoeling om de Aalstenaar, ondanks de annulatie van carnaval, toch van de typisch, Aalsterse spot te laten genieten in een kunstjasje. De tentoonstelling is ook opgedragen aan overleden Aalstenaar, én vriend van Jan, Jacquy De Pauw, wiens collectiestuk met de naam “ik zal eens goed komen lachen met uw expositie”, van Peter Morrens, ook schittert op de tentoonstelling.

Er zijn werken te bezichtigen van onder meer Joëlle Dubois, Michael Ray Charles en Hans-Peter Feldmann. Jan wou met deze expositie vooral benadrukken dat Aalst de enige, echte hoofdstad van humor, spot en satire is. Hij bedacht deze expositie als troostend alternatief voor het jaarlijkse volksfeest. De tentoonstelling is wel 16+, gezien er meerdere seksuele verwijzingen zijn verweven in de werken. Erotiek en kunst zijn soms nauw verbonden en dat is in deze humoristische expositie niet anders.

Zeker een aanrader voor wie houdt van hedendaagse kunst met een spottende hoek af! Je kan de expositie nog tot 27 februari bewonderen, elke zaterdag en zondag van 14u tot 19u.