• Eten en drinken

Lekker lokaal bij In de Maeltydt

Eten en drinken |

Sinds 2007 staat eethuis In De Maeltydt in de Gentsestraat garant voor heerlijke gerechten met alleen maar eerlijke, lokale en dagverse ingrediënten. Uitbaters Joost en Marit halen deze bij lokale landbouwers, die met veel passie en respect voor mens en milieu hun biologische en artisanale landbouwproducten kweken en produceren. Hierdoor hoeven de lokale landbouwers niet te concurreren met grote multinationals en krijgen ze een eerlijke prijs voor hun producten. Zijn er toch eens buitenlandse ingrediënten nodig, dan worden deze gezocht bij landbouwcoöperatieven en niet bij grote fabrieken.

De zorg die aan de dag gelegd wordt bij het kiezen van de ingrediënten, vind je ook terug in de gerechten die op tafel gezet worden. Ook als je een dieet volgt of een voedselallergie hebt, kan je er met een gerust hart gaan eten. Marit is namelijk ook bachelor in de voedings- en dieetleer en past de bereidingen in de mate van het mogelijke aan naar jouw wensen. Deze inzet wordt dan ook beloond met lovende recensies online.

In de Maeltydt kwam er trouwens niet zomaar. De inspiratie voor de naam haalden Joost en Marit bij het volkscafé ‘In Mael’, dat vanaf de opening in 1922 tot midden de jaren ’50 werd uitgebaat door overgrootmoeder Martha.

Afbeelding © Tripadvisor