• Wat te doen

Maak je herfstwandeling door het Kluizenbos nog leuker!

Wat te doen |

Nu de herfst volop bezig is, krijgen de bomen prachtige roodbruine en gouden tinten. Nergens levert dit mooiere beelden op dan in het bos! Geniet dus binnenkort – in het weekend, tijdens de herfstvakantie of gewoon wanneer je er zin in hebt – zéker eens van een prachtige herfstwandeling, voordat alle blaadjes van de bomen vallen. In Aalst raden we je absoluut aan om het Kluizenbos eens te bewonderen.

Neem je je kinderen of kleinkinderen mee, dan hebben we nog enkele tips! Met deze activiteiten wordt de wandeling nog net iets leuker!

Onze eerste tip: neem eens een determinatietabel mee naar het bos! Op internet vind je er vast een heleboel. Het kluizenbos wemelt namelijk van de verschillende boom- en plantensoorten. Populieren, sparren, Amerikaanse eiken, zomereik, beuk, abeel, lijsterbes en nog vele andere soorten. Door met de determinatietabel actief op zoek te gaan naar welke boom of plant je nu precies ziet, kijk je veel bewuster naar het bos. Hoeveel verschillende soorten zie jij?

Een andere leuke tip: neem wat vellen papier en kleurpotloden of wasco’s mee. Zo kan je zelf de prachtige, kleurrijke herfsttaferelen vastleggen op een creatieve manier. Misschien heb je wel het geluk om een buizerd of havik te spotten en die mee vast te leggen in het kunstwerk! Bovendien kan je het achteraf ophangen in huis als mooie herfstversiering.

Kijk alvast eens op de website van Natuurpunt voor een mooie route door het Kluizenbos.

Afbeelding © Natuurpunt