• Wat te doen

Ontdek wat er op Open Monumentendag te beleven valt in jouw buurt

Wat te doen |

Op 12 september is het Open Monumentendag. Misschien ben jij nog wel op zoek naar enkele leuke locaties om die dag te bezoeken in jouw buurt?

In Aalst zet de Sint-Martinuskerk haar deuren open voor kunstliefhebbers. Een gids vertelt je er alles over een van de topwerken van Rubens en je kan er een bezoek brengen aan de belevingsexpo ‘Iedereen Rubens’. Eerder een fan hedendaagse kunst? Geen probleem: in de Begijnhofkerk kan je het kunstproject Oneindige Zuil bezoeken en er meer leren over de Roemeense cultuur en tradities.

Zie je liever wat meer van de stad? Tijdens een begeleide rondleiding ontdek je het belfort, schepenhuisje en gebiedshuisje. Boven in het Belfort word je getrakteerd op een prachtig uitzicht over de stad. Daarnaast zijn er ook wandelingen voorzien waar je alles te weten komt over de Aalsterse stationsomgeving of de begraafplaats. Uiteraard wordt er ook dit jaar aan blinden en slechtzienden gedacht. Zij kunnen onder leiding van een gids en hun begeleider de stad ruiken, proeven, voelen, horen en beleven tijdens een twee uur durende wandeling.

Voor ieder wat wils dus, tijdens deze Open Monumentendag in Aalst! Hier vind je het volledige aanbod.

Veel plezier!

© Gert Swillens