• Weetjes

Pendel tussen centrum en deelgemeenten met de nieuwe e-deelfietsen!

Weetjes |

He jij daar, centrumbewoner, kan jij ons zeggen welke de beste winkeltjes in Nieuwerkerken zijn? En kan iemand uit Baardegem ons zonder nadenken zeggen waar we de mooiste geheime plekjes uit Gijzegem kunnen vinden? Nee? Hoog tijd om daar verandering in te brengen en elkaar wat beter te leren kennen!

Stad Aalst lanceert in samenwerking met Dott een leuk proefproject dat hier ongetwijfeld bij kan helpen. Tussen 25 oktober en eind november, kan je gebruikmaken van elektrische deelfietsen om je tussen de verschillende deelgemeenten te verplaatsen.

In de deelgemeenten Gijzegem, Herdersem, Hofstade, Meldert, Moorsel, Nieuwerkerken, Baardegem en Terjoden worden dropzones geïnstalleerd waar je de fietsen mag parkeren. In het centrum mag je de fietsen vrij parkeren. Het ontgrendelen en betalen voor het gebruik van de fietsen gebeurt op dezelfde wijze als bij de deelsteps. Ook de prijs blijft gelijk.

Enkele voordelen op een rijtje:

  • Ook wie geen eigen vervoersmiddelen heeft, kan nu makkelijk een bezoek brengen aan een andere deelgemeente en er op verkenning gaan.
  • De fiets heeft een mandje, dus je kan ook wat boodschappen doen en meenemen.
  • Voor slechts € 1 heb je een maandabonnement. Daarmee kan je onbeperkt gratis ontgrendelen en betaal je per minuut amper € 0,17!

Meer info vind je hier.

Afbeelding © Jonas De Gent