• Wat te doen

Trouwen onder een Japanse tempelboom

Wat te doen |

Wil je graag je eeuwige trouw beloven op een romantische locatie in Aalst? Dan kan je (indien de gemeenteraad het goedkeurt) van 3 juli tot midden september onder de Japanse tempelboom op de achterkoer van het stadhuis terecht!

Je hoeft dus niet meer per se in de trouwzaal huwen. De vraag om buiten te kunnen huwen werd eerder gesteld over de partijgrenzen heen. Sinds de laatste versoepelingen zouden ook meer gasten kunnen worden uitgenodigd op een huwelijksceremonie buiten. Het ideale moment om met dit voorstel te komen, dus!

De zoektocht naar een plaats om buiten te huwen was niet zo gemakklijk. De plaats moet openbaar zijn met een neutraal karakter én de stad moet het uitsluitend gebruiksrecht hebben. Ook moet het in de buurt liggen van de trouwzaal in geval van weersveranderingen. Verder waren praktische zaken zoals opslagmogelijkheid voor materiaal, parkeergelegenheid en sanitaire voorzingen ook factoren die meespeelden bij de zoektocht. Toeval wil dat de koer van het stadshuis aan al deze criteria voldoet én een romantisch kader biedt dankzij de Japanse tempelboom.

Zou jij graag trouwen in buitenlucht?

Afbeelding © monumentaltrees.com