• Wat te doen

Verwelkom Sint-Maarten op het Werfplein!

Wat te doen |

Op 7 November komt de goede Sint-Maarten weer aan in Aalst, helemaal uit Spanje! Tussen 7 en 11 november zal hij op heel wat plekken de kindjes verblijden, en zal er heel wat te doen zijn!

Om de Sint een goede ontvangst te geven zijn er natuurlijk vlaggetjes nodig. Die kan je zelf maken tijdens een workshop van Huis van het Kind. Daarna mag je om 15u de Sint feestelijk opwachten op het Werfplein. Er zal ook ook een groot Sint-dorp zijn op de Grote Markt, waar de Sint zijn toespraak zal houden. Kom gratis genieten van de kindergrime, circusinitiatie, een nostalgische molen, animatie en heel veel snoepgoed. Het wordt een fantastische dag!

Op 10 november vertrekt om de Oude Vismarkt een grote Sint-Maarten Lichtjesstoet, om het wachten om de cadeautjes wat te verzachten. Om 17u wordt een grote vuurshow gehouden en om 18u vertrekt de stoet voor een wandeling van 1,2 km door het centrum van de stad.

Op donderdag 11 november vindt ook de Sint-Maarten jaarmarkt plaats, waar de Sint ook zelf zijn opwachting zal maken. Samen met de pieten! Rond 10u30 zullen deze acrobatische sloebers de Watertoren afdalen aan touwen, terwijl de Goede Sint er snoep en lekkers uitdeelt. De jaarmarkt zelf vindt plaats tussen 9u en 15u met een 200-tal kramen in de Pontstraat, Houtmarkt, Zonnestraat, Maanstraat, Sint-Kamielstraat, Watertorenstraat, Osbroekstraat, Scherreveldstraat en Sint-Janstraat.

Bekijk hier het volledige programma voor 7 november. Meer info over de jaarmarkt vindt je hier.

Afbeelding © Geert De Wolf