• Wat te doen

Wandeltip: passeer de Sint-Martinuskerk!

Wat te doen |
ROESELARE

Ga je sinds corona zoals veel andere Aalstenaars ook vaak wandelen? Dan hebben we een locatie in Aalst om eens te passeren tijdens je volgende wandeling in het centrum: de Sint-Martinuskerk!

Zoals je misschien wel weet wordt er al sinds 2003 aan de kerk gewerkt. De buitenkant werd deze zomer afgewerkt. Nu zijn ze ook druk in de weer met het interieur! Als gevolg van de werken is een deel van het interieur niet beschikbaar voor de ogen van het publiek. Om de ogen van de bezoekers toch een alternatief te geven voor de kerkelijke schatten, werd een artistieke interventie opgezet. De Tuin van Gistern* en Morgen, zo noemt de artistieke wand. De want is meters hoog en werd opgezet door de stad in samenwerking met kunstenaarscollectief Blauwhaus.

Op de scheidingswand vind je referenties naar verschillende verhalen terug. Zo wordt de hond van Rochus afgebeeld. Hij stond Rochus bij tijdens zijn genezing van de pest. Ook het varken dat dat de Heilige Antonius in staat stelde om zieken te helpen en de pelikaan die haar eigen borst openpikt om haar jongen te voeden worden afgebeeld. Het geheel vormt een tuin die bloeit rond de sacramentstoren.

Ben je van plan om de scheidingswand te bezichtigen? Houd dan zeker rekening met de maatregelen! Een mondmasker en afstand houden zijn verplicht. Ook worden er maximaal 15 personen tegelijkertijd toegelaten. De wand blijft staan tot eind dit jaar.

#mijnstadaalst #lovelocal #sintmartinuskerk

Afbeelding © Stad Aalst