• Eten en drinken

3 x zoete zonden in Antwerpen

Eten en drinken |

Ik ben vast niet de enige die bij dit grijze weer wel eens sneller naar comfort food grijpt. Of dat nu een heerlijke warme tas thee met honing is, of een lekkere donut… je kent het wel, het type eten dat je precies een warme knuffel geeft van binnenuit. En laten we in Antwerpen nu net een paar topadresjes hebben voor zulke heerlijke (zoete) comfort foods!

🥖 Domestic: Authentieke broden met dikke korsten, krokante baguettes, pareltjes van taartjes en smeuïge croissants. Komt het water je al in de mond? Breng dan eens een bezoekje aan Domestic, de stijlvolle wit marmeren bakkerszaak op Zurgenborg. Deze traditionele bakkerij vloeide voort uit de vroegere restaurants Dôme en Dôme Sur Mer van Julien en Sophie Burlat. (Steenbokstraat 37 – 2018 Antwerpen en Lange Gasthuisstraat 5 – 2000 Antwerpen)

🍰 Goossens: Om in het chocolade-Mekka dat België is uit de massa te springen moet je heel origineel uit de hoek komen. Dat hadden ze bij Chocolatier Goossens duidelijk goed begrepen. Met hun chocolade ‘Antwerpse handjes’ geparfumeerd met Elixir d’Anvers zetten ze zichzelf meteen op de kaart. (Korte Gasthuisstraat 31, 2000 Antwerpen)

🥨Nordic 31: We like big buns and we cannot lie! Heb jij de heerlijke cinnamon, cardamon, hazelnoot en blueberry buns van Nordica 31 al geproefd? De zalige geur van versgebakken cinnamon buns bij het binnenkomen, creëert meteen een gevoel van huiselijkheid. What else to love? Hier staat het gebruik van lokale en Scandinavische producten centraal. Voor hun specialty koffie werken ze samen met the one and only Or Coffee en guest roasters van Scandinavië. (Belegstraat 31, 2000 Antwerpen)

Foto © Domestic