• Wat te doen

8 tips voor een leuke kerstvakantie in Antwerpen!

Wat te doen |

Hoe hou je jouw kinderen drie weken lang bezig met leuke activiteiten? We geven je graag wat tips om er samen met je gezin leuke momenten van te maken!

1. Theatervoorstellingen voor jong (en oud)

Er zijn heel wat leuke theatervoorstellingen voor kinderen deze vakantie! Zo kan je de voorstelling “De Vlinderkoning” bekijken in Fakkeltheater Kleine Fakkel, zijn er sprookjesvoorstellingen zoals ‘Floris & Blancefloer’ en kan je zelfs ‘The Sound of Music’ of een echte balletuitvoering van Sneeuwwitje bezichtigen! Kijk hier voor nog meer leuke voorstellingen tijdens de kerstvakantie.

2. Samen naar de bioscoop

Er zijn onlangs weer wat toffe kinderfilms uitgekomen en er worden er binnenkort nog verwacht! Denk maar aan Nachtwacht 3, Sing 2 en de nieuwe Disney-film Encanto. Goed idee om ze deze vakantie te zien, toch?

3. Naar de Zoo!

Altijd leuk om zoveel verschillende bijzondere dieren te zien, maar deze vakantie is het nog leuker! Er vindt nu namelijk ook een echt ‘Alice in Wonderland-lichtfestival’ plaats. Heerlijk voor alle kindjes om nu zelf net als Alice door Wonderland te wandelen. Geef maar toe, jij droomt hier ook al heel lang van, niet?

4. Schaatsen tijdens Winter in Antwerpen

Antwerpen baadt weer in een heerlijke kerstsfeer. Een deel van de Groenplaats is omgetoverd tot een ijspiste, zodat je weer jouw schaatskunsten kan demonstreren aan iedereen die het zien wil. Voor de allerkleinsten zijn er schaatshulpjes voorzien, zodat ook zij zich op het ijs tussen de historische gebouwen kunnen wagen. Liever met beiden voetjes stevig op vaste grond, of wil je lekker opwarmen na het schaatsen? Ga dan eens langs bij winterbar Den Après voor een warme chocomelk, of iets sterkers!

5. De haven ontdekken vanop het water

Bootjevaren in de Antwerpse haven, het is niet alleen superleuk, maar ook leerrijk! Je ontdekt de haven vanuit een heel ander gezichtspunt en kan ondertussen heerlijk ontspannen. Kijk zeker eens op www.janplezier.be!

6. Escape Room

Mag het iets spannender? Probeer dan zeker eens een escape room! Keuze genoeg in Antwerpen: The Room Antwerp Escape Games, Keys & Clues Escape Room Antwerp, Room Of Riddles Antwerp,… en nog veel meer!

7. Nooit te jong om te leren

Een museum is ideaal om de interesse van jouw kinderen te wekken voor allerlei boeiende onderwerpen! Voor zoetekouwen is Chocolate Nation alleszins een enorme aanrader. We vermoeden dat je al overtuigd bent bij de woorden ‘belevingsmuseum over Belgische Chocolade’, maar indien niet: deze tijd van het jaar is het ook nog eens omgetoverd tot een Winter Wonderland met lichtjes en sneeuw! Maar er zijn nog zoveel andere mogelijkheden. Veel van de interessante musea in Antwerpen hebben een kindvriendelijk aanbod, neem zelf eens een kijkje welk museum jou het meest aanspreekt.

8. 1,2,3 Mars!

Je kan ook eens lekker de beentjes strekken en een route langs verschillende leuke Antwerpse plekjes afwandelen. Denk eens na welke hotspots en leuke winkeltjes jij en je kinderen echt eens moeten bezoeken, verbind ze via mooie en veilige wegen en jouw wandeling is klaar voor aanvang! Of je kan eens naar een park gaan. Je vindt er speeltuinen voor de kinderen, veel ruimte en ook jij kan er rustig een boek lezen (of gezellig meespelen).

Afbeelding © Zoo Antwerpen