• Eten en drinken

Boker Tov brengt Tel Aviv naar Antwerpen

Eten en drinken |

Het is nog even wachten voor we de gezelligheid van de cafés en restaurants weer kunnen opzoeken. Om de sfeer toch wat op te zoeken kan je natuurlijk altijd takeaway bestellen bij je favoriete Antwerpse zaken.

Een tip voor takeaway in Antwerpen is trouwens Boker Tov! Lori Dardikman en Tom Sas brengen met hun fonkelnieuwe Israëlische deli bar een stukje Tel Aviv naar onze geliefde stad. Tel Aviv is kleurrijk, modern en kosmopolitisch, een stad vol contrasten, geuren en smaken. Wanneer ik Tel Aviv hoor denk ik ook spontaan aan de levendige smeltkroes van culturen, religies en heerlijke culinaire tradities. Die zalige, hartverwarmende sfeer brengt Boker Tov naar Antwerpen. En dat doen ze in de vorm van streetfood-gerechtjes om duimen en vingers bij af te likken.

Tortelduifjes Lori en Tom leerden elkaar zo’n vier jaar geleden kennen op het alom bekende Tomorrowland. Het was meteen liefde op het eerste zicht. Lori’s roots liggen in Tel Aviv. Na haar studies in ons Belgenlandje trok ze naar Tel Aviv om er te leven en te werken. De liefde voor Tel Aviv en de Tal Avivian keuken deelde ze met veel plezier met Tom. Ze reisden samen vaak naar de bruisende stad en daar begon het idee te borrelen om samen een Tel Aviv style foodconcept op te richten. En wat ben ik blij dat ze de stap hebben gewaagd. Ik ben helemaal gek op hun keuken!

Thomas Swenters, voormalige chef van onder andere The Jane, staat er achter de kookpotten. Zijn keuken wordt gekenmerkt door een overvloed aan verse kruiden en groenten, frisse tonen en vooral véél smaakmakers. Op de kaart vind je gerechten als baba ganoush en labneh, maar ook sabich, een pitabroodje gevuld met gefrituurde aubergine, hummus, hardgekookt ei en groenten.

Kan je niet wachten om hun gerechtjes te proeven? Bestel dan je Israëlische bites via hun website of via Deliveroo.

📍 Doornelei 2, 2018 Antwerpen

Afbeelding © Boker Tov