• Eten en drinken

De broers van Julienne: vegetarisch en plant-based sinds 1993

Eten en drinken |

Eet jij soms eens vegetarisch of veganistisch? Breng dan zeker eens een bezoekje aan ‘de broers van Julienne’ in de Ijzerenwaag of het Kasteelplein. In de keuken van ‘de broers van Julienne’ wordt er al sinds 1993 met veel plezier vegetarisch en plant-based gekookt.

Al van in het begin ligt de focus op een eerlijke, smaakvolle en kleurrijke keuken. Micha en Liesbet zijn ‘de broers van Julienne’ originals, maar 28 jaar later wordt er gekookt met een team dat afkomstig is uit alle windstreken. Hier staan begrippen als ‘homemade’, ‘comfort food’ en ‘zoveel mogelijk groenten’ centraal. Je kan hier trouwens ook terecht voor een groot aanbod gluten-en/of lactosevrije gerechten.

Toen dochter Nina besloot om na haar studies ‘internationale politiek’ mee in de zaak te stappen, werd het restaurant pas echt een familiebedrijf. Zo openden ze enkele jaren geleden een tweede zaak in het centrum van de stad, op de Ijzerenwaag 4. Hier kan je terecht voor een gezonde en snelle lunch, biologische kruidenierswaren en afhaalgerechten. Eén keer per maand kan je er vegetarische en veganistische kookworkshops volgen. Je kookt dan gerechten uit één van Nina’s meest favoriete koekboeken van het moment. Hoe leuk is dat?!

Kortom, bij de broers van julienne kan je terecht voor heerlijke, gezonde en lekkere vegetarisch / plant-based maaltijd. Met veel liefde en enthousiasme klaargemaakt door een immer groeiende familie uit alle windstreken.

📍 Ijzerenwaag 4, 2000 Antwerpen

📍 Kasteelpleinstraat 45/47, 2000 Antwerpen

Foto © De broers van Julienne