• Eten en drinken

Een origineel slaatje met heel wat lekkers uit Antwerpen

Eten en drinken |

Antwerpen heeft heel wat lekkere streekproducten. Daar mogen we best trots op zijn. Waarom eren we ze niet eens door er iets lekkers mee te maken? Wij zorgen met veel plezier voor de nodige inspiratie! Op de site van streekproduct.be vonden we een origineel slaatje: Antwerpse kalfsrol met kruidensla en elixirdressing. Mmm!

Ingrediënten:

  • 500 gram dun gesneden Antwerpse kalfsrol
  • 3 Antwerpse witte pensen
  • 25 gram hoeveboter
  • 100 gram Postelse harde abdijkaas
  • 600 gram bladkruiden en jonge sla
  • 2 eetlepels Elixir d’Anvers
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 6 eetlepels zachte olijfolie
  • Zwarte peper
  • Zout

Bereidingswijze

Snijd de witte pensen in stukjes en bak ze krokant in wat boter. Snijd de kaas in fijne blokjes. Maak de dressing met de elixir, de azijn en de olie, kruid met peper en zout. Meng wat van de dressing onder de sla.

Afwerking
Verdeel de sneetjes kalfsrol over 4 borden. Plaats in het midden wat sla en werk af met de gebakken pens en de stukjes abdijkaas. Sprenkel er nog een beetje van dressing er rond.

Voilà, laat het smaken!

Recept © Jef Van den Bossche – Streekproduct.be

Foto © Streekproduct.be