• Shopping

Een schitterende geschiedenis van juwelen & horloges

Shopping |

Met drie filialen in winkelcentra en al de vierde generatie in juwelen en horloges is de naam Jan Maes een waar begrip geworden in Antwerpen en omstreken. De juwelier biedt zowel de nieuwste modetrends als tijdloze en klassieke elegantie. De collectie in ‘Wijnegem – Shop, Eat, Enjoy’ bestaat uit wel 50 horloge-en juwelenmerken en wordt zorgvuldig uitgekozen door zaakvoerster An Maes. Je kan er ook terecht voor kleine herstellingen. Extra handig, want je kan gewoon gaan winkelen terwijl je wacht.

Het verhaal van Jan Maes start vanuit een groothandel in goud. Die werd opengehouden door grootvader Jan Maes. Hij vormt de eerste generatie en runde zijn zaak tot 1958. Al die expertise leidt tot een eerste juwelierswinkel waar zoon Jan al snel uurwerkmaker wordt. In 1986 opent die laatste een nieuw filiaal in het Koopcentrum van Sint-Niklaas met dochter An Maes. Daarna is het Wijnegem Shopping Center aan de beurt. Vanaf 1997 leiden An en echtgenoot Patrick samen hun winkels. In 1999 komt er een tweede winkel in Sint-Niklaas, Maes on Time.

De derde stad die een winkel van Jan Maes ten slotte mocht verwelkomen was Oostende. Voor Patrick voelt het een beetje als thuiskomen, want hij is daar opgegroeid! Een logische keuze dus voor het nieuwste filiaal.

Ondertussen helpt ook de vierde generatie al mee in de zaken.

Vanaf vandaag tot en met 28 februari profiteer je trouwens van de Jan Maes Wedding Days. Het perfecte moment om je trouwringen uit te kiezen! Gratis gravure in alle trouwringen, een gepersonaliseerd ringkussentje, 6 maand garantie op de maat van de ring en nog veel meer! Maak nu je afspraak via: http://bit.ly/weddingdays_wijnegem

Foto © Jan Maes