• Shopping

Een speciaal pand, waar elke verdieping een verhaal vertelt.

Shopping |

Bij Graanmarkt 13 vind je een winkel, een restaurant en een appartement allemaal onder één dak. Ik vergelijk het altijd een beetje met Alice in Wonderland, maar dan in Antwerpen. Graanmarkt 13 is het Wonderland van Tim en Ilse, de creatieve geesten achter alles wat er gebeurt in dit statige pand.

In de winkel komen gevestigde mode-, interieur- en schoonheidsmerken hun vooruitstrevende tegenhangers tegen. Alle labels werden met de grootste zorg door Tim en Ilse geselecteerd.

Leuk weetje: Je vindt er ook allerlei leuke spulletjes die ze hebben gevonden op één van hun wereldreizen. Andere items zijn dan weer afkomstige van persoonlijke ontmoetingen of samenwerkingen met de makers ervan en anderen vinden gewoon hun weg naar de winkel.

Tussen hun labels vind je onder andere: Mansur Gavriel, Sofie D’hoore, Santa Maria Novella, Lobmeyr en Susanne Kaufmann. De winkels verspreid zich over twee verdiepingen en soms zelfs drie. Dat brengt me meteen bij een ander leuk weetje: Soms zetten ze hun eigen appartement open om designtalent te laten zien in een intieme en ontspannen setting.

In normale omstandigheden kan je voor of na het shoppen een lekker hapje eten in het restaurant beneden. Dit restaurant wordt gerund door niemand minder dan chef-kok Seppe Nobels. Hij transformeert de dagelijkse oogst van lokaal geproduceerde verse ingrediënten, tuinkruiden en Graanmarkt-honing in genereuze gerechten.

Foto © Graanmarkt 13