• Weetjes

Hotel Century: hier werd geschiedenis geschreven

Weetjes |

๐—ง๐—ผ๐—ฝ๐—ต๐—ผ๐˜๐—ฒ๐—น ๐—ถ๐—ป ๐—ผ๐—ป๐˜‡๐—ฒ ๐—ธ๐—ผ๐—ฒ๐—ธ๐—ฒ๐—ป๐˜€๐˜๐—ฎ๐—ฑ
In 1928 maakten een aantal huizen in de Antwerpse Keyserlei plaats voor het toen ultramoderne Century. Vanwaar de naam Century? Belgiรซ was dat jaar een eeuw onafhankelijk, dus besloten de investeerders dat โ€˜Centuryโ€™ een meer dan passende naam was. Alle pracht en praal zorgden er voor dat het hotel vrijwel meteen een prominente plaats innam in het lijstje van tophotels van onze koekenstad.

๐—ข๐—ฝ๐—บ๐—ฒ๐—ฟ๐—ธ๐—ฒ๐—น๐—ถ๐—ท๐—ธ๐—ฒ ๐—ธ๐—น๐—ฎ๐—ป๐˜๐—ฒ๐—ป
Het gebouw kent een rijke geschiedenis en dat mag je best letterlijk nemen. Zo wist het een serie opmerkelijke klanten te lokken, zoals Albert Einstein, Henry Ford, de koning van Spanje en de Amerikaanse astronaut, senator en presidentskandidaat John Glenn. De filmwereld kon hier natuurlijk ook niet ontbreken. Samuel Goldwyn van MGM en filmsterren, zoals Gregory Peck, Jayne Mansfield, Mickey Rooney en Romy Schneider namen er hun intrede. De muziekwereld was eveneens vaak present, met legendarische namen als Louis Armstrong, Duke Ellington, Vera Lynn, Charles Trenet, en Tino Rossi.

๐—›๐—ฒ๐˜ ๐—ฒ๐—ถ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—–๐—ฒ๐—ป๐˜๐˜‚๐—ฟ๐˜†
Aan alle mooie liedjes komt helaas een einde en dat was voor het Century Hotel niet anders. In 1976 werd het hotel na nog geen 50 jaar hotelgeschiedenis verkocht. Verschillende bedrijven namen hun intrek in het gebouw en ook het Century Shopping Center vestigde zich er.

Foto ยฉ Retroscoop