• Weetjes

Maakte PIVA Antwerpen de grootste Sintspeculaas ter wereld?

Weetjes |

Koksschool PIVA in Antwerpen maakt jacht op een wereldrecord. De middelbare school heeft verschillende opleidingen, waaronder slagerij, horeca, restaurant en keuken… maar het is de bakkersopleiding die onlangs een wel heel bijzondere uitdaging is aangegaan. Een levensgrote Sint uit speculaas maken!

De koek is wel 1 m 89 lang. Daarvoor moest een bakvorm op maat gemaakt worden, want zo groot vind je ze zeker niet gauw. Met dank aan oud-leerkracht Albert Van Wassenhove werd een speculaasvorm van wel 1 m 79 gemaakt. De overige 10 centimeter is er tijdens het bakproces bijgekomen. Leuk om te weten: de grootste vormen die de school tot dan toe kon vinden, waren ongeveer 1 m 50 lang. PIVA Antwerpen heeft een aanvraag gestuurd naar het Guinness Book of Records. Staat het record binnenkort officieel op hun naam?

Wil je zelf de koek eens kunnen bewonderen, breng dan zeker vóór 6 december een bezoekje aan de bakkerijwinkel van PIVA. Op 6 december zal de reuzen-Sintspeculaas geschonken worden aan De Markgrave, een organisatie voor blinden en slechtzienden.

Afbeelding © PIVA Antwerpen