• Wat te doen

Ontdek merkwaardig Antwerps vakmanschap op Dag van de Ambachten

Wat te doen |
© INScT & Co

Neem je agenda er alvast bij, want onze volgende tip wil je écht niet gemist hebben! Op zondag 21 november is het Dag van de Ambachten in België en ook in Antwerpen gooien enkele getalenteerde vaklui de deuren van hun atelier open. Grijp deze kans om een unieke rondleiding en demonstraties bij te wonen bij stoelstoffeerders, beeldhouwers, juweliers en nog veel meer ambachtslieden. Er zijn ook enkele bijzondere ambachten vertegenwoordigd, die we hier graag met jullie delen!

Bij INScT & Co brengt taxidermisten Ilse en Winke een ode aan de natuur. Haar atelier staat midden in de winkel, en er worden regelmatig ook workshops georganiseerd. Ethisch, duurzaam, traceerbaar en handgemaakt zijn hier geen holle concepten. Alle dieren zijn een natuurlijke dood gestorven. Op Dag van de Ambachten ben je welkom om Ilse live aan het werk te zien in haar atelier.

📍 Sint-Gummarusstraat 38-40, 2060 Antwerpen, 14u – 17u

Kunstliefhebbers kunnen bij Doublefaux terecht om er alles te leren over de conservatie en restauratie van schilderijen, lijsten, en polychrome beelden, marmerbeelden, houtimitaties… Ook het reinigen van de kunst is voor deze zaak deel van het vaste takenpakket. Het onderhoud vraagt heel wat nauwkeurigheid en vakmanschap, dat ze graag met jullie delen.

📍 Tolstraat 73, 2000 Antwerpen, 11u – 18u

Nog een vakman die onze aandacht trok: muziekinstrumentenbouwer Ludwig Geudens! Iets specifieker: gitaarbouwer. Bij LudArt maakt hij zelf gitaren, met als belangrijkste criterium kwaliteit. Een ontwerp, dat over 20 jaar geëvolueerd is tot een zeer herkenbaar instrument, en zorgvuldig geselecteerde topmaterialen vormen zijn recept voor een prachtige gitaar met hemelse klanken. Het verschil met een industrieel geproduceerde gitaar, ondervind je zelf op 21 november tijdens een toonmoment. Daarnaast kan je ook een expo en demonstraties bijwonen.

📍 Haantjeslei 102, 2018 Antwerpen, 10u – 17u30

Benieuwd wat je nog meer kan ontdekken tijdens Dag van de Ambachten? Bekijk alle deelnemers hier!

© Doublefaux
© Ludwig Geudens