• Wat te doen

Ontdek schatten uit de verzameling van Rosalinde en Arthur Gilbert

Wat te doen |

DIVA is altijd een bezoekje waard. Je komt er namelijk terecht in de betoverende wereld van diamant. En dat in een uniek kader, want hier vind je al sinds de zestiende eeuw edelsmeden, juweliers en diamantairs. Tot en met 15 augustus kan je er bovendien de tentoonstelling ‘Masterpieces in Miniature: Schatten uit de verzameling van Rosalinde en Arthur Gilbert’ bekijken!

Tijdens deze tentoonstelling kan je de indrukwekkende schatten uit de Gilbertcollectie van wel héél dichtbij bewonderen. Het topstuk uit de erfenis van Rosalinde en Arthur Gilbert is ongetwijfeld de snuifdoos van Frederik de Grote, koning van Pruisen. De tentoonstelling neemt je mee op reis en leert je niet alleen over de verzamelgewoontes van de Gilberts, maar laat je ook kennis maken met enkele beroemde historische figuren zoals tsarina Catharina de Grote, keizer Napoleon I en koningin Victoria.

P.S. Als je al een Museumpas hebt, dan kan je het museum (inclusief de tentoonstelling) gewoon gratis bezoeken! Het museum DIVA is immers een van de wel 200 musea en bijna 300 tentoonstellingen in België waar je met zo’n pas terechtkan. Een Museumpas kost €59 per jaar en met de kaart kan je zo veel musea bezoeken als je wil. Wil je ook zo’n pas bemachtigen? Dan kan je ‘m bestellen via http://bit.ly/museumpasantwerpen.

#Antwerpen#ad #DIVA #museumpas