• Eten en drinken

Pici: het no-nonsense pastarestaurant op de Antwerpse Dageraadplaats

Eten en drinken |

Voor échte, authentieke Italiaanse pasta moet je bij Pici zijn, het no-nonsense pastarestaurant op de Antwerpse Dageraadplaats. Hier gaan ze echt terug naar de essentie van de Italiaanse keuken en werken ze uitsluitend met kraakverse producten. Zo zijn hun biologische groenten en kruiden afkomstig van boer Bram en boer Sjarel.

Hun menukaart is relatief beperkt, maar met reden. De bezielers achter dit project, die trouwens ook de gezichten zijn achter Standard, het restaurant met zuurdesempizza’s, willen steeds de versheid van hun producten garanderen. Wat vind je op hun menukaart? Essentiële pastagerechten van de hoogste kwaliteit zoals pappardelle al ragu en pici cacio e pepe. Italiaanse smaakbommetjes! Onze persoonlijke favoriet: Ravioli di magro. Ravioli met ricotta en spinazie afgewerkt met een heerlijk botersausje met salie. Om duimen en vingers bij af te likken!

Leuk extraatje: Wanneer je er in normale omstandigheden gaat dineren, kan je de chefs aan het werk zien. In het midden van de zaak draaien ze steeds verse pasta. Zalig!

Gelukkig hoef je niet te wachten tot 1 mei om hun sublieme pastagerechten te proeven. Al hun gerechten zijn beschikbaar voor Take away!

Foto © Pici