• Wat te doen
  • Weetjes

Poëzieweek en Chinese cultuur in Bibliotheek Permeke

Weetjes |
Foto van de gedichtenboom in Bibliotheek Permeke

Het is weer Poëzieweek! Dit jaar staat deze bijzondere week helemaal in het teken de natuur. ‘Challenge Accepted’, moeten ze bij Bibliotheek Permeke gedacht hebben. Ze maakten een indrukwekkende grote houten boom, vol met poëzie. Een prachtige gedichtenboom! Wil je hem zelf eens bewonderen, ga dan zeker eens langs in de bibliotheek, De Coninckplein 26, 2060 Antwerpen.

Maar naast de Poëzieweek, zit er ook nog een andere significante gebeurtenis aan te komen: het Chinese Nieuwjaar, op dinsdag 1 februari! Een gebeurtenis die Bibliotheek Permeke aangrijpt om ons vanalles bij te leren over deze bijzondere Oosterse cultuur. Sinds deze week vindt Legends of Liondance er plaats, een programma boordevol leerrijke en ontspannende activiteiten!

Er is vanalles te doen: expo’s in de Bibliotheekruimtes, rondleidingen door Chinatown, workshops over de Chinese theeceremonie, Chinese bodywork, Wushu of kalligrafie… Ook staan er interessante lezingen over bijvoorbeeld de Zijderoute, films, concerten en een heuse nocturne op het programma. Op 5 februari vindt er bij Permeke zelfs een nieuwjaarsfestival plaats! Een must voor wie gek is op cultuur en graag de wereld leert kennen!

Ontdek jouw favoriete activiteiten op het programma hier zelf.

Afbeelding © Bibliotheek Permeke