• Weetjes

Red Star Line kreeg deze beroemde passagier meermaals over de vloer

Weetjes |

Toen de Red Star Line zijn top bereikte vertrokken er wekelijks 2 schepen richting Amerika. Iedere week arriveerden er zo’n 3.000 landverhuizers uit heel Oost-Europa in het Centraal Station. Niet veel later vertrokken ze per schip richting Amerika, op zoek naar fortuin, vrijheid en geluk. Het kwam niet zo vaak voor, maar toch waren er enkele passagiers die meermaals via Red Star Line naar de nieuwe wereld reisden. Eén van hen was niemand minder dan Albert Einstein.

De geniale wetenschapper werd vanaf 1920 overal ter wereld uitgenodigd en geëerd. Daardoor was hij meer dan eens te gast aan boord van SS Belgenland. Al die faam steeg hem trouwens zeker niet naar het hoofd, want het personeel van SS Belgenland sprak steeds vol lof over Dr. Einstein en zijn vrouw Elsa.

Nu vraag je je misschien wel af waarom hij nu zo vaak vanuit Antwerpen reisde. Wel, zoals je waarschijnlijk wel weet is de man van Duitse origine, maar hij had ook familie in Antwerpen. Bovendien was de Belgische Koningin Elisabeth een dichte vriendin. Ook James Ensor en tal van andere bekende Belgen behoorden tot zijn naaste vriendenkring. Vandaar zijn speciale band met België.

Wil je nog meer weten over het verleden van Red Starline? Dan is deze interactieve wandeling zeker iets voor jou!

Foto © Red Star Line Museum