• Eten en drinken

September: from farmer to plate

Eten en drinken |

In de Minderbroedersrui 7 vind je het karaktervolle restaurant September. Hun pand, dat overigens gelegen is in de oude academiebuurt, heeft een ziel dat geschiedenis ademt. De inrichting is smaakvol, sereen en minimalistisch. Je vindt hen trouwens ook in de Vinçottestraat 36 te Borgerhout.

Voor hun bar werkten ze trouwens samen met kunstenaar Bram Verbeke. Zijn brut minimalisme sluit perfect aan bij hoe de eigenaars graag in vormen denken en leven. Bovendien deden ze ook beroep op kleine ateliers en vakmensen voor hun tafels, stoffen, borden,…Het prachtig interieur en de vele bloemen en planten zorgen voor een prachtig kader.

Hun motto luidt: “Every month is a new month”. Iedere maand word je dus verrast met een compleet nieuwe menukaart boordevol kraakverse ingrediënten waaronder groenten, granen en wilde kruiden. Daarbij ligt de focus steeds op duurzaam en biologisch koken. In hun grote oven bakken ze hun broden, pizza en flatbread steeds helemaal zelf. Ze roken en drogen er zelfs andere ingrediënten in. Gewoonweg zalig!

Kortom, September is zeker een bezoekje waard!

Foto © September