• Eten en drinken

Special “Bruis in de stad”: tips voor de Antwerpse horeca

Eten en drinken |

The wait is over! Op 8 mei treedt het buitenplan in werking en mogen de terrassen terug open. Eindelijk een lichtpuntje in de duisternis. Hoog tijd om de stad terug te laten bruisen en daar wil 'Mijn Stad' ontzettend graag bij helpen! We hebben dan ook een lijstje opgesteld van must-do adresjes waar je sowieso terechtkan op het terras. Zo wordt Antwerpen opnieuw een stad vol pit!

Bruisende smaken

Simone’s Kitchen: Chef Simone wijdt haar leven aan het creëren van heerlijke, plantaardige maaltijden die je welzijn optimaal beïnvloeden. Koken ziet ze als een kunst waarbij ze enkel de meest verse biologische ingrediënten gebruikt zoals granen, bonen, zee-en landgroenten, fruit, noten en zaden. Wat kan je verwachten van haar plantaardige keuken? Een breed scala aan smaken en texturen die de zintuigen prikkelen. Ze is heel erg fan van de Ayurvedische, macrobiotische en etnische keukens zoals Italiaans, Thais, Japans, Chinees, Indiaas en Mexicaans en dat zie je uiteraard ook terug in haar gerechten.

Meat Factory: Dit walhalla voor liefhebbers van een mals stukje vlees opende zijn deuren in december 2016. Vooraleer Julien Ullens en Jalal Bennadi hun ‘Meat Factory’openden, vond je er een broodjeszaak, die ze dan omtoverden tot een gezellig en origineel restaurant. De mannen in kwestie renoveerden hun zaak eigenhandig. Leuk weetje: Letterlijk elk stukje decoratie heeft zijn eigen verhaal. Vraag er zeker naar bij je bezoek. Team Factory verwelkomt je vanaf 8 mei graag op hun terras, met zicht op het prachtig stadhuis en Brabo.

Fish à GoGo: Hier vind je enkel verse, huisgemaakte producten boordevol smaak zoals de garnaalkroketten (mijn absolute favoriet). Van verse kibbeling met huisgemaakte tartaar over calamares, een broodje krabsla (met echte krab!), moules de bouchot à la plancha, maatjes en sardientjes, tot visfrietjes/ boquerones (gefrituurde ansjovisjes). Zelfs de gerookte zalm is volledig huisbereid. Die wordt 24 uur gepekeld en 15 uur gerookt.

BÚN Bar & Restaurant: BÚN is de grote broer van Little BÚN. Die laatste is eigenlijk het eerste restaurant van het dynamische duo Huibrecht Berends en Hao Truong. Daar ontdek je vooral gerechten die geïnspireerd zijn op Vietnamees Streetfood en in BÚN ontdek je een andere, meer verfijnde Vietnamese keuken. Bun zet meer in op Fine Dining en little bun focust op de noedelsoep.

JEAN sur MER Harbor Café: Op 17 december 2020 was het eindelijk zover. Het populaire Jean Sur Mer opende met ‘Harbor Café’ na 10 jaar eindelijk hun eerste permanente vestiging op de Groenplaats. Dé favoriet bij uitstek is hun ‘Pimp my Shrimpburger’. Deze werd door Mathieu Terryn gebombardeerd tot één van de beste burgers van Antwerpen. Een duurzame garnaalkroket met gigantisch veel garnalen tussen een broodje. Yummy! Naast burgers vind je er onder andere ook garnaalkroketten, fish & chips en onze persoonlijke favorieten: De Jean Sur Mer Galette en de mini boules de Berlin.

Een hemelse bubbelbeleving: Leuk nieuws! Binnenkort kan je genieten van een hemels ontbijtje of een apero high in the sky. Waar? In het imposante reuzenrad met een schitterend zicht op het centrum van Antwerpen.