• Wat te doen

Toffe bezoektips voor een Open Monumentendag vol ontdekkingen

Wat te doen |

12 september is het de tweede zondag van september en dat betekent… dat het tijd is voor de 33ste editie van Open Monumentendag! Misschien ben jij nog wel op zoek naar enkele leuke locaties om die dag te bezoeken in jouw buurt? Zoals altijd is het programma weer énorm uitgebreid, met maar liefst 400 monumenten die de deuren openen doorheen Vlaanderen. Bij sommigen kan je zelfs énkel op Open Monumentendag eens een kijkje binnen nemen, ideaal voor ontdekkers en curieuzeneuzen! Maar… krijg je al keuzestress bij het idee van tussen honderden opties te kijken welke plekken je wil bezoeken? Geen zorg, wij selecteerden alvast onze aanraders.

🏛️ Het Fort van Walem: Dit is één van de oudste forten in de fortengordel van Antwerpen en hield in de begindagen van WWI maar liefst vijf dagen stand tegen de Duitse belegering. Alleen om die reden al ademt het geschiedenis. Wist je trouwens dat deze door groen omgeven plek tegenwoordig een pleisterplaats voor vleermuizen is?

🏛️ Filmhuis Klappei: Werk een blik achter de schermen van deze architecturale parel in de volkse wijk Seefhoek. Als bezoeker mag je er vrij rondlopen of kan je om het half uur een begeleide rondleiding krijgen. Heb je dorst gekregen van het zoeken naar alle verborgen plekjes van het fimhuis? Ga dan iets drinken aan de knusse bar. Bovendien zal de projector ook aanstaan in de filmzaal. Gezelligheid verzekerd!

🏛️ De Nottebohmzaal: Breng een bezoekje aan de historische Nottebohmzaal met een unieke pop-​up tentoonstelling van het Goetsbloets handschrift, een unieke tijdsdocument over het Antwerpen op het einde van de achttiende eeuw.

Voor ieder wat wils dus, tijdens deze Open Monumentendag in Antwerpen! Hier vind je het volledige aanbod.

Veel plezier!