• Eten en drinken

Toffe lunch-hotspot voor vegans en veggies in Antwerpen

Eten en drinken |

In maart loopt de VeggieChallenge. Tijdens die periode gaan heel wat mensen de uitdaging aan om (meer) veggie te eten. Ook bij Mijn Stad doen we mee! Jij ook?

Af en toe eens vegetarisch of zelfs veganistisch eten is goed voor je gezondheid en het klimaat. De VeggieChallenge is dan ook behoorlijk populair. Al 21.239 Belgen schreven zich in om van maart een veggie maand te maken. Inschrijven doe je via http://bit.ly/veggiechallenge2021 en je kiest zelf of je een maand lang flexi, veggie of vegan wil zijn.

Heb je niet zoveel ervaring met vegetarisch of veganistisch koken? Don’t worry, want in Antwerpen heb je een overload aan adresjes waar je heerlijke veggie en vegan maaltijden kan afhalen. Eén van die adresjes is Camion in de Paleisstraat. Camion staat voor Camille & Boqion, twee hartsvriendinnen met een gedeelde passie: eten en drinken. Zelf omschrijven ze hun restaurant als ‘Plant based, in een casual jasje’. De vriendinnen zetten volop in opC. Is het niet bio, dan is het wel lokaal, seizoensgebonden, gerecycleerd, natuurlijk, handmade, fairtrade, …

Onze favoriet: Ciabatta ‘Camion Gekapt’. Vegan prepare met pesto, olijvencrumble, kappers en pijnboompitjes. Eén woord: Yumm!

Nog op zoek naar andere lekkere adresjes? In Feeling vind je ‘10 X de leukste vegan en vegetarische restaurants in Antwerpen’.

Foto © MORREC