• Eten en drinken

Van Augustijnse Kloosterkapel tot culinair walhalla

Eten en drinken |

Een voormalige Augustijnse kloosterkapel werd in 2019 omgevormd tot een modern heiligdom. We hebben het hier natuurlijk over August in het Antwerpse Groen Kwartier.

De diverse gebouwen van de kloosterkapel dienden vorige eeuw als thuis voor de nonnen die voor soldaten zorgden. Het was een plek waar ze zich konden terugtrekken uit de veeleisende taak om zieken en gewonde te verzorgen. Tegenwoordig is het een walhalla voor liefhebbers van de verfijnde keuken. Topchefs Nick Bril & Pieter Starmans toveren er samen met hun team steeds prachtige borden op tafel.

Het keukenteam gebruikt uitsluitend verse en lokale ingrediënten waarvan ze bovendien een deel zelf kweken op het dak van Pakt. Om het plaatje compleet te maken wordt het eten en drinken geserveerd in een speciaal ontworpen August-servies, bestek en houten objecten.

Heb je iets speciaals te vieren en wil je gaan voor een totaalervaring? Blijf er dan ineens slapen, want naast een restaurant en bar, is August ook nog een hotel.

Nog een leuk weetje: Het gebouw waarin August zich bevindt, werd in 2019 genomineerd voor de titel ‘Het Schoonste gebouw 2019’. Méér dan terecht als je het ons vraagt.😉

Foto © Robert Rieger