• Eten en drinken
  • Shopping

Week van de eclair bij Momade

Shopping |

Is een bezoekje aan onze geliefde stad niet compleet zonder zoetigheid? Dan moet je dit weekend zeker eens een bezoekje brengen aan Momade, want deze week vieren ze daar de week van de eclair.

Hun gebakjes zijn er om mensen bij elkaar te brengen en om een glimlach op je gezicht te toveren. Als kind keek Mo graag toe hoe zijn moeder vers brood uit de oven haalde. De overheerlijke geur die toen het huis vulde vergeet hij nooit meer. Sindsdien is hij helemaal gek op gebak. Van het kneden van het deeg tot de heerlijke geuren die het met zich meebrengt. Hij houdt letterlijk van elk aspect van het bakken.

Toen zijn ouders vroeger koekjes bakten was het feest compleet. Mo ging dan bij de bakker dozen halen om de koekjes vers te houden. En daar ging er een nieuwe wereld voor hem open. Het stond vast, Mo moest en zou bakker worden. Zo gezegd zo gedaan. Hij volgde een opleiding bij Bakkerij Fierens en Bakkerij Hoebrechts. Vervolgens studeerde hij af aan PIVA, de school voor horecaopleidingen in Antwerpen.

Het zal je misschien verbazen, maar Mo opende eerst een ontbijtzaakje ‘Momade Ontbijttafel’ in de Volkstraat. Je vond er een lange houten tafel vol gezonde broodjes en een verrukkelijk ontbijt. Toen hij de kans kreeg om zijn ‘Momade Onbijttafel’ te verkopen greep hij zijn kans en begon hij aan een nieuwe uitdaging: Momade Cupcakes. Het voelde als thuiskomen. Tegenwoordig vind je er naast cupcakes ook Strong Superfood Cookies, makarons, pralines en tal van andere lekkernijen. En nog tot zondag vind je er dus mega lekkere eclairs. Go and get yours!

📍 Reyndersstraat 37
📍 Stadsfeestzaal Meir

Foto © Momade Cupcakes