• Eten en drinken

Bierstekers maakt “nieuwe” biertjes uit bestaand bier!

Eten en drinken |

Drink je al eens graag een biertje? Koen Demeulemeester en Marijke Bax van restaurant ‘t Nieuw Museum in de Hooistraat ook!

Zo staat hun zaak gekend om hun vis-en vleesgerechten te presenteren met bijpassende bieren. Hun liefde voor bier gaat in de coronacrisis nog een stapje verder. Zo hebben ze in ‘biersteken’ hun nieuwe passie gevonden.

Biersteken is het mengen van bieren om zo een smakelijk nieuw biertje te bekomen. Hun hobby begon impulsief. Na het lezen van een boek over geuzestekers gingen ze zelf aan de slag met enkele overschotjes bier. Dat resultaat mocht er zijn. Ondertussen hebben ze de kunst onder de knie en presenteren ze 18 unieke blends!

Ga je vaker eten in hun restaurant? Dan ben je misschien al bekend met hun blendbiertjes ‘Zure Pater’ en ‘Roste Patrick’. Dat waren de eerste zelfgemaakte blends die ze verkochten in hun restaurant. Met de horecasluiting vonden ze tijd om een deftig plan uit te werken voor hun nieuwe hobby. Dat resulteert nu in een grote variëteit blendbiertjes die jij zelf kan testen.

Benieuwd? Je kan de biertjes ontdekken en bestellen via http://bit.ly/blendbiertjes

Afbeelding © Bierstekers