• Shopping

Boetiek Ruth: ”De buurt rond de Ezelstraat was voor mij ook een echte trigger”

Shopping |

De laatste jaren vind je in de Sint-Jakobsstraat en Ezelsstraat heel wat originele handels- en horecazaken. Vandaag hebben we een leuke babbel met Ruth Niville van de gelijknamige winkel, Boetiek Ruth, in de Sint-Jakobsstraat.

Wanneer zijn jullie gestart en wat deed je hiervoor?
In april 2014 opende ik Boetiek Ruth in de Sint-Jakobstraat. Hiervoor was ik vijftien jaar aan de slag als beeldend therapeut in de psychiatrie. Een job die ik met veel passie deed.

Vanwaar dan toch de switch?
Ook al was ik gelukkig, het zaadje der zelfstandigheid zat niet zo diep in me verborgen. Ik droomde al langer van m'n eigen zaak. Toen het prachtige pand in de Sint-Jakobsstraat te koop stond, heb ik niet lang getwijfeld om er mijn eigen winkel in te vestigen.

Hoe zou je Boetiek Ruth zelf omschrijven?
Ik wou en wil graag een mooie mix brengen van duurzame, klassevolle, exclusieve en eigentijdse merken bestemd voor ieders budget. Iets wat naar mijn bescheiden mening Brugge nodig had. De buurt rond de Ezelstraat, die de laatste jaren aan een sterke opmars bezig is, was voor mij ook een echte trigger. Ze wijkt af van de typische commerciële winkelstraten. Dankzij de iets lagere huurprijzen is er een mix ontstaan van winkels gerund door jonge creatieve starters met vaak een nieuw concept.

Tot slot, achter elke sterke vrouw staat nog een andere sterke vrouw. Vertel daar eens iets meer over.
Mijn collega Ruth (oh ja 🙂, mijn naamgenoot) en ik gaan prat op eerlijk en persoonlijk stijladvies. Samen zoeken we met de klant naar de perfecte outfit. Ruth is meer geworden dan mijn verkoopster, ze helpt mee in het creatief proces, de sociale media en het uitkiezen van de collecties!

Bedankt voor de fijne babbel. Nog heel veel succes Ruth en Ruth!

Boetiek Ruth
Sint-Jakobsstraat 55
Brugge