• Weetjes

Brugge verovert zesde plaats op Condé Nast Traveler’s Awards!

Weetjes |

Brugge is een van de mooiste steden ter wereld. Toch zeker volgens ons, maar nu ook weer officieel volgens reizigers over de hele wereld. Het toonaangevende reismagazine Condé Nast Travelers geeft haar lezers namelijk inspraak in de verkiezing van de beste reisbestemmingen, groot of klein. En ons mooie Venetië van het Noorden, dat veroverde zomaar even de zesde plaats op de lijst van mooiste kleine steden!

The Best Cities in the World: 2021 Readers' Choice Awards

Met al die statige historische gebouwen en leuke stadskanaaltjes, en vergeet ook de prachtige stukjes natuur niet, is het ook moeilijk om hen ongelijk te geven. Brugge is een parel van een stad! Die zesde plaats is méér dan verdiend, al mocht het voor ons gerust de eerste plek zijn. Om de erelijst op te stellen, baseerde het magazine zich op de ratings en reviews van meer dan 800.000 lezers. Er werd rekening gehouden met welke bestemmingen reizigers tijdens de lockdown het meeste misten en waar ze het eerst een bezoek aan brachten wanneer het weer kon.

Het spreekt voor zich, maar het gezelschap waar Brugge zich in bevind op de lijst, is niet het minste. Nog in de top 10 staan paradijselijke stranden (Kralendijk en San Sebastián) en sprookjesachtige steden met tot de verbeelding sprekende kastelen (Galway en Salzburg). Ook de kleurrijke hoofdstad van IJsland en andere historische steden mochten niet ontbreken. De eerste plaats op de lijst met de beste kleine steden ging naar het zonnige San Miguel de Allende in Mexico. Dit juweel van een stad is de thuisbasis voor artistieke creatievelingen allerhande. Bovendien is het een must-visit voor wie graag een fantastische dinner-ervaring heeft met een 360° uitzicht over de skyline.

Bevestiging van duurzaam toerismeverhaal

De stad Brugge is natuurlijk ontzettend trots op die zesde plaats! Het wordt gezien als een bevestiging voor de nieuwe, kwalitatieve weg die het toerismebeleid is ingeslagen. Er werd zeer gedecideerd gekozen voor niet meer, maar beter toerisme. Om dit te bereiken werd gekozen voor een duurzaam toerismeverhaal dat samen met ondernemers, inwoners en bezoekers wordt geschreven.

Benieuwd naar de andere steden in de top 10 of naar de tien beste grote steden? Dat ontdek je hier!

Afbeelding © Elijah G