• Eten en drinken
  • Weetjes

De beste Belgische Signature Botanical gin komt uit Brugge!

Weetjes |
Spicy Fox, de huisgin van Hotel Jan Brito in Brugge, werd door de World Gin Awards uitgeroepen tot Best Belgian Signature Botanical Gin

Brugge mag opnieuw stoefen over haar handelaars. Enkele maanden geleden ontwikkelde Hotel Jan Brito een eigen huisgin, de Spicy Fox Bruges Premium Gin. Nog geen jaar later behaalt de nieuwe gin al onmiddellijk de Belgische titel van Beste Gin in de categorie ‘signature botanical’!

Op 21 januari werden de beste gins van 2022 bekendgemaakt door de World Drink Awards. Geen grootse uitreiking in Londen dit jaar, maar een online gebeuren dat toch minstens even spannend was. Bij Hotel Jan Brito en Spicy Fox in Brugge keken ze dan ook vol spanning uit naar het resultaat. En ja hoor, ze werden uitgeroepen tot ‘Country Winner’ in de categorie ‘signature botanical’, al haddens ze dat zelf niet helemaal verwacht.

Met de Spicy Fox Bruges Premium Gin, trokken we een paar maand geleden onze stoute schoenen aan door als "new brand" een plekje te proberen te bemachtigen in deze prestigieuze wedstrijd. We zijn dan ook overdonderd door het resultaat en uiterst trots.

Helemaal terecht! Op sociale media uitten ze ook hun dank de partners die Spicy Fox mee hielpen ontwikkelen en op de markt brengen. Sterkstokers Distilleries, Zilt Design, OMD3D, maar vooral ook de vele volgers!

En, ben jij ook zo’n fan van deze Brugse Gin? Je kan Spicy Fox proeven bij verschillende restaurants en bars in Brugge. Of gewoon in je eigen woonkamer!

Afbeelding © Spicy Fox