• Wat te doen

De elfjes van de Kerstman hebben zich in Brugge verstopt!

Wat te doen |

Drie weken kerstvakantie is een lange tijd om verveelde kindjes bezig te houden. Daarom delen we met plezier leuke tips om er binnenkort samen met het gezit een boeiende vakantie van te maken! Vandaag: shoppen! Jamaar, dat vinden kindjes toch niet leuk? Klopt, maar aan de etalages van de Brugse handelaars hebben de pixies, de elfjes van de Kerstman, zich verstopt! En die opzoeken, dat is wel reuzeleuk!

Deze leuke zoektocht is 2,5 kilometer lang en zeer geschikt voor kinderen tussen 4 en 8 jaar oud. Onderweg speur je naar 16 tegeltjes in een minidecor: leuke taferelen van de elfjes! Deze werkjes werden gemaakt door illustratrice Thaïs Vanderheyden met toegankelijke materialen zoals kleine takjes, klei, papier, koord… Je kan dus ook zelf zo’n leuk pixietafereeltje maken!

Aan de zoektocht is bovendien ook een tekenwedstrijd verbonden. Kleur het elfje op de achterkant van het plannetje in, en bezorg het in de rode brievenbus in de Smedenstraat 37, voor half januari. Je kan de zoektocht nog tot 9 januari volgen, meer informatie vind je hier.

Heb je zelf nog leuke doe-tips voor een onvergetelijke kerstvakantie? Stuur ze onze kant uit via info@mijnstad.be of stuur ons een berichtje via Facebook!

© Stadsbestuur Brugge