• Eten en drinken

Den Gouden Karpel: reeds drie generaties vishandelaars aan het roer

Eten en drinken |

Voor jou is er niets beter dan verse vis op je bord? Dan moet je zeker eens een bezoekje brengen aan Den Gouden Karpel op de Vismarkt. Met chef Eric Ameloot en gastvrouw Ann staat inmiddels al de derde generatie vishandelaars aan het roer.

Wist je trouwens dat deze zaak al in 1936 aan het Genthof begon met een viswinkeltje? In 1957 verplaatsten ze naar de Vismarkt en in 1972 begonnen ze met hun traiteurzaak! Tot slot openden ze in 2000 hun restaurant, waar chef Eric sindsdien in de potten roert.

Op de menukaart vind je een gevarieerd gamma aan dagverse vis, waarvan het aanbod afhankelijk van de visvangst varieert. Ze gaan hun vis steeds eigenhandig gaan uitkiezen op de veiling in Zeebrugge. Bovendien werken ze ook met een leuk concept. Je kiest zelf je vis, bijgerechten en saus. Op die manier kan je jouw hoofdgerecht helemaal zelf samenstellen.

Kortom, ben je van plan om binnenkort vis op je bord te toveren, of wil je nog eens genieten op restaurant van verse vis? Dan is Den Gouden Karpel een echte aanrader!