• Eten en drinken
  • Weetjes

Eet een shopcakeje tegen voedselverspilling

Weetjes |

Ga NOOIT boodschappen doen op een lege maag. Je portefeuille en het milieu zullen je dankbaar zijn! Je gaat binnen in de supermarkt om nog snel een pak suiker te kopen en voor je het weet kom je buiten met een stapel chips, frisdrank, sandwichen, snoepjes en nog veel meer. Dat pak suiker ben je natuurlijk vergeten.

Al die impulsaankopen zorgen er ook voor dat je vaak niet alles op tijd kan gebruiken en regelmatig voedsel moet weggooien. En die verspilling moet minder, vindt ook Dominique Persoone. Hij maakte een speciaal recept voor ‘Shopcakes’. Dit zijn kleine cakejes, gemaakt met ingrediënten die nog te vaak worden weggegooid, zoals oud brood en overrijpe bananen, die je honger snel stillen. Enkele dagen geleden kon je ze proeven aan de Colruyt in Brugge-Sint-Pieters, maar je kan ze ook gewoon zelf maken!

Het recept kadert in een campagne van OVAM tegen voedselverspilling. Door deze cakejes te maken hoef je zelf minder oud brood of andere ingrediënten weg te gooien én kan je een cakeje eten voor je naar de winkel gaat en zo minder impulsaankopen doen. Een dubbele win dus! Lees het volledige recept hier.

Smakelijk!

Afbeelding © Voedselverlies.be