• Eten en drinken

Genieten van een kopje zwart goud bij Li O Lait

Eten en drinken |

Heb je deze week verlof? Dan zit het weer je niet mee. Maar dat wil niet zeggen dat je er alsnog geen gezellige dag van kan maken! Wat is er bijvoorbeeld gezelliger dan met goed gezelschap kuieren door de middeleeuwse straten van Brugge met een paraplu in de hand op weg naar een sfeervolle koffiebar voor een warm bakje troost? Weinig inderdaad.

Als we een koffiebar kunnen aanraden, dan is dat ongetwijfeld Li O Lait. De koffiezaak was een van de eerste échte koffiebars in Brugge. Ze zijn trots op hun “no-nonsense” aanpak als het over koffie maken gaat. Zaakvoerder Li Vandamme liet zich voor zijn koffiebar inspireren door tal van andere koffiebars die hij in het buitenland bezocht.

Het aanbod op de kaart gaat verder dan enkel koffie. Zo vind je naast “slow coffee”, “filter coffee” ook organische thee en home made drankjes. Wie een hongertje heeft kan er ook genieten van heerlijke gebakjes én Brooklyn Bagels. De ideale locatie voor een pitstop tijdens het winkelen dus! Je hoeft niet enkel op ons woord te vertrouwen om te weten dat de koffie hier goed is. Zo won de zoon van Li, Matisse de Coussemaker, een accolade voor de tweede beste barista in 2012. In 2019 won Li O Lait ook een Best of Bruges 2019 award in de categorie koffiebars.

Zin in een bakje troost in een gezellig kader? Dan is Li O Lait in de Dweersstraat 30 waar je moet zijn.

Afbeelding © Li O Lait