• Weetjes

Het spookhuis van Brugge

Weetjes |

Wist je dat Brugge een spookhuis heeft? In de Spanjaardstraat zou het huis "Den Noodt Gods" maar liefst twee geesten hebben ronddwalen. Wil jij de legende lezen? Lees dan zeker onderstaande legende! 👻

“Lang geleden was het huis “Den Noodt Gods” een nonnenklooster. Aan de overkant van dat klooster was het klooster van de paters augustijnen gevestigd. Het schijnt dat de twee panden ooit met elkaar verbonden waren via een ondergrondse tunnel.

In het nonnenklooster leefde een jonge non die nog bezig was met haar proeftijd. Na een paar keer haar biecht af te nemen, werd een jonge pater verliefd op haar. Hij probeerde zijn liefde voor de non te verdringen door te bidden. Maar hoe meer hij aan haar dacht, hoe sterker zijn liefde voor haar werd.

Op een dag ontdekte de pater bij toeval de ondergrondse gang. Toen hij besefte dat hij via deze gang zijn geliefde non kon bezoeken, brak zijn weerstand. Hij besloot op een avond om via de gang op zoek te gaan naar zijn geliefde.

Toen de non opeens oog in oog stond met de pater, schrok ze. Ze had zelf namelijk ook een boontje voor de pater, maar kon niet kiezen tussen haar toewijding aan god of haar liefde voor de pater.

Omdat de non niet kon beslissen, sloeg de liefde van de pater voor de non om in woede. Op een avond vermoorde hij haar en vluchtte weg met haar lijk.

De zusters hebben haar nooit meer gevonden, maar sindsdien leek het wel alsof het huis behekst was. En dat was ook zo! Een tijd later zagen de nonnen namelijk regelmatig twee schimmen die luid huilden en jammerden zodra het donker werd.

Het werd zo erg dat de nonnen het pand verlieten en ergens anders onderdak vonden.”

Wat denk jij? Zouden er in dit huis geesten zitten?

#mijnstadbrugge #lovelocal #weetjeswoensdag

Afbeelding © volksverhalen.be