• Wat te doen

Ken jij het Gruuthusemuseum al?

Wat te doen |

De bioscopen en theaterzalen moeten helaas sluiten, maar gelukkig mogen de musea wel nog open! En met een museumbezoek kom je al een heel eind om er in Brugge een betoverende dag van te maken.

Het Gruuthusemuseum werd nog niet zo heel lang geleden grondig vernieuwd, en staat nu weer paraat om er een charmante uitstap van te maken. Het oude stadspaleis van Lodewijk van Gruuthuse heeft een vaste collectie van wel meer dan 600 voorwerpen! Wandtapijten, houtsculpturen en bidkapel en heel wat kleurrijke glasramen brengen de Brugse geschiedenis tot leven. Op de expozolder loopt er sinds 9 december ook een nieuwe tentoonstelling, die er nog tot 27 oktober 2023 te bewonderen zal zijn: ‘Verhalen uit de ondergrond. Brugge in het jaar 1000.’ Nóg meer Brugse geschiedenis dus. Een perfecte afsluiter van deze dag is natuurlijk een wandeling langs de feeërieke lichtjes van Wintergloed.

Het bezoek aan het Gruuthusemuseum is trouwens gratis voor de houders van een museumpas! Dat brengt ons bij deze geweldige cadeautip: koop een museumpas voor maar €59 en de ontvanger geniet een heel jaar lang onbeperkt van gratis toegang en grote kortingen bij wel meer dan 200 Belgische musea en tentoonstellingen! Een cadeau dat door elke cultuurliefhebber zeker gesmaakt zal worden.

📍 Het Gruuthusemuseum, Dijver 17c, 8000 Brugge

Afbeelding © Musea Brugge