• Wat te doen

Ontdek Brugs vakmanschap tijdens Dag van de Ambachten!

Wat te doen |
© Marcel Vlamynck / Artinglass

Neem je agenda er alvast bij, want onze volgende tip wil je écht niet gemist hebben! Op zondag 21 november is het Dag van de Ambachten in België en ook in Brugge gooien enkele getalenteerde vaklui de deuren van hun atelier open. Grijp deze kans om een unieke rondleiding en demonstraties bij te wonen bij een echte glasblazer, stoffeerder van antieke stoelen, het maken van glasramen en houten lepels en nog veel meer!

Marcel Vlamynck van Artinglass is een echte ambachtelijke glasblazer. Met behulp van een lange, holle staaf, een heet vuur en zijn eigen longinhoud maakt hij de bijzonderste lampen, vazen, schalen, siervoorwerpen en kunstwerken in glas. Ook het gebroken lampen en vazen kan je bij hem terecht. Om hem aan het werk te zien tijdens een rondleiding en demonstratie kan je op 21 november langskomen tussen 13u en 18u30.

📍 Peraltastraat 53, 8000 Brugge, 13u – 18u30

Papageno is een echte familiezaak. De antiekwinkel heeft een eigen restauratie-atelier, waar meubels in hun oorspronkelijke staat hersteld worden met zowel oude als nieuwe technieken. Op Dag van de Ambachten laat Bas Van Mullem u graag binnen in het atelier in actie en worden jouw vragen met plezier beantwoord.

📍 Vlamingstraat 52, 8000 Brugge, 13u – 18u

Heb jij ook zo’n houten lepel in je keuken? In Brugge worden deze nog steeds op ambachtelijke wijze handgemaakt door Harald Lamon van het Lepelhuis! Met eenvoudig gereedschap worden functionele en sierlijke voorwerpen hier uit vers hout gesneden. Elk stuk is dan ook echt een pièce unique! Harald organiseert trouwens ook workshops, voor wie het zelf eens wil proberen. Op 21 november open het atelier voor demonstraties en een enthousiaste uitleg.

📍 Torhoutse Steenweg 74, 8200 Sint-Andries, 10u30 – 16u30

Benieuwd welke straffe ambachten er nog meer te ontdekken zijn in Brugge? Ontdek ze allemaal op dagvandeambachten.be!

© Atelier Papageno
© Het Lepelhuis