• Wat te doen

Plan nu al je krokusvakantie met de kids!

Wat te doen |

Ok, het staat nog niet precies voor de deur, maar een week vliegt zo voorbij en voor je het weet is die krokusvakantie al halfweg. En je kinderen die vervelen zich te pletter! Daarom kan je best nu al eens beginnen zoeken naar toffe activiteiten die jullie misschien eens samen kunnen doen. Laat ons nu net al een paar mogelijkheden gezien hebben!

Ken je de Tussendoortjes van de Bibliotheken in Brugge al? De bib organiseert originele voorleesmomenten om kinderen tussen 3 en 10 jaar op alle mogelijke manieren om warm te maken voor boeiende verhalen. Daarna zijn er ook nog creatieve workshops en muzische activiteiten. In de krokusvakantie kan je bijvoorbeeld luisteren naar ‘Op een koude winternacht’, ‘Draken delen niet’ of ‘ “Stefaan de Pelikaan” van Rein de Vos’. Helemaal gratis, maar je moet je wel inschrijven.

We vonden bovendien ook een geweldige activiteit voor de iets ouder boekenwormen. Meer bepaald de ‘wormen’ die Woodwalkers boeken al (bijna) helemaal verslonden hebben. Stad Brugge sloeg de handen in elkaar met Uitgeverij Clavis en ontwikkelde een leuke zoektocht voor echte woodwalkers in het centrum van de stad. In negen etalages zal een puzzelletter te vinden zijn, waarmee de deelnemers op het einde van de tocht een woord moeten vormen. Wie daarin slaagt, kan zicht verwachten aan een lekkere, lokale beloning! De zoektocht begint aan de Clavis Conceptwinkel in de Sint-Amandsstraat 5 en gaat van start vanaf 26 februari. Precies wanneer de krokusvakantie voor de deur staat. Lees hier alle informatie over deze zoektocht.

Afbeelding © Stad Brugge – Uitgeverij Clavis