• Wat te doen

Tips voor een leuke kerstvakantie met de kids!

Wat te doen |

Hoe hou je jouw kinderen drie weken lang bezig met leuke activiteiten? We geven je graag wat tips om er samen met je gezin leuke momenten van te maken!

1. 1,2,3 Mars!

Wist je dat er heel wat leuke wandelroutes zijn die je langs heel wat leuke Brugse plekjes brengen? Zo kan je bijvoorbeeld op zoek gaan naar de hulpjes van de Kerstman die zich in het centrum hebben verstopt. Maar er zijn nog meer mogelijkheden, zoals de lichtbelevingsroute van Wintergloed. Of breng een bezoekje aan een van de leuke parken in de stad.

2. Theatervoorstellingen voor jong (en oud)

Er zijn heel wat leuke theatervoorstellingen voor kinderen deze vakantie! Misschien is jouw kleine spruit wel fan van de avonturen van plastiekBERTRAND, een grappige en visuele voorstelling voor nieuwsgierige kleuters. Daarnaast zijn er ook voorstellingen van het sprookjesballet Sneeuwwitje. Meer informatie vind je hier.

3. Samen naar de bioscoop

Er zijn onlangs weer wat toffe kinderfilms uitgekomen en er worden er binnenkort nog verwacht! Denk maar aan Nachtwacht 3, Sing 2 en de nieuwe Disney-film Encanto. Goed idee om ze deze vakantie te zien, toch? En als het eens een minder grote (en minder drukke) cinema in Brugge mag zijn: denk ook eens aan Cinema Lumière of Cinema Liberty.

4. Schaatsen tijdens Wintergloed

Brugge baadt weer in een warme gloed, door de leuke sfeerverlichting die rijkelijk is aangebracht in het straatbeeld. Op het Minnewater drijft een duurzame kunstschaatspiste, zodat je weer jouw schaatskunsten kan demonstreren aan iedereen die het zien wil. En daarnaast bevindt zich een grote winterbar, de place to be om op te warmen met een lekker warme chocomelk! Meer info over Wintergloed vind je hier.

5. Toerist in eigen stad

Wie zegt dat die leuke koetsen enkel voor toeristen zijn? Niks leukers dan toerist in eigen stad spelen. En Brugge heeft toevallig enkele zeer toffe vervoersmiddelen, geleid door ervaren gidsen. De bootjes varen ‘s winters helaas niet uit, maar neem plaats in een koets, en genieten maar, zelfs een echte local kan er nog iets nieuws van opsteken! Alle informatie rond de bijzondere rondleidingen vind je hier.

5. Escape Room

Mag het iets spannender? Probeer dan zeker eens een escape room! Keuze genoeg in Brugge: Cortex Escape Room, Amazing Escape, Exit Games Brugge en 60 TOUR Escape Rooms. Kunnen jullie op tijd de uitgang vinden?

6. Nooit te jong om te leren

Een museum is ideaal om de interesse van jouw kinderen te wekken voor allerlei boeiende onderwerpen! Uiteraard zijn er de 13 locaties van Musea Brugge, waaronder het Gezellehuis, het Arentshuis, het Belfort, het Volkskundemuseum en nog meer interessante onderwerpen. Maar er zijn nog zoveel andere mogelijkheden. Brugge heeft ook enkele bewonderenswaardige private musea. Het politiemuseum, het frietmuseum, het diamantmuseum, het chocolademuseum of het foltermuseum, ze bestaan in Brugge!

Met deze tips is je vakantie hopelijk wat meer gevuld. Heb je zelf nog tips, stuur ze ons door via info@mijnstad.be!

Afbeelding © Frietmuseum