• Wat te doen

Toffe bezoektips voor een Open Monumentendag vol ontdekkingen

Wat te doen |

Op 12 september is het tijd voor de 33ste editie van Open Monumentendag! Misschien ben jij nog wel op zoek naar enkele leuke locaties om die dag te bezoeken in jouw buurt? Zoals altijd is het programma weer énorm uitgebreid, met maar liefst 400 monumenten die de deuren openen doorheen Vlaanderen. Bij sommigen kan je zelfs énkel op Open Monumentendag eens een kijkje binnen nemen, ideaal voor ontdekkers en curieuzeneuzen! Maar… krijg je al keuzestress bij het idee van tussen honderden opties te kijken welke plekken je wil bezoeken? Geen zorg, wij selecteerden alvast onze aanraders.

🏛️ Themawandeling, Sint-Gillis van dorp tot toekomst: Ontdek alles over de oudste geschiedenis van Sint-Gillis tijdens een twee uur durende wandeltocht. Van heerlijkheid, artistieke hotspot en oord van vertier tot de volkse wijk van vandaag.

🏛️ Restauratieopleidingen in Hoeve Ten Walle: Deze omwalde hoeve dateert al van de 14de eeuw. De leerkrachten en leerlingen restauratie-​bouwtechnieken van het bouwkunstcentrum restaureren de hoeve stelselmatig. Ze tonen jou dan ook vol trots de vooruitgang van de werken.

🏛️ Het kantoorgebouw van de Gistfabriek, een art-decojuweel: Deze fabriek is ontstaan in de 19de eeuw. Het kantoorgebouw kwam er naar de plannen van architect Maurice De Meester. En geloof ons, het interieur van het kantoor moet je gewoon gezien hebben! Het is namelijk volledig aangekleed in art-decostijl.

Voor ieder wat wils dus, tijdens deze Open Monumentendag in Brugge! Hier vind je het volledige aanbod.

Veel plezier!