• Weetjes

Wie is jouw krak van het jaar in Brugge? Stem vóór 9 januari!

Weetjes |

De Krant van West-Vlaanderen ging ook dit jaar weer in heel West-Vlaanderen op zoek naar mensen die zich in 2021 positief lieten opmerken binnen hun gemeente. Ook in Brugge werden vijf toppers genomineerd en jij mag beslissen wie dé krak van 2021 wordt! Breng vóór 9 januari 2022 jouw stem uit en maak kans op Samsung Galaxy s20 FE smartphone ter waarde van 649 euro!

Welke kandidaat-kraks zijn er genomineerd in Brugge?

Bart Seghers (Sint-Andries): Bart heeft samen met Martine Wuyts, Isabelle Lippens en Mario Legrand een Facebookgroep opgericht die mensen met en zonder een beperking samenbrengt om te babbelen en voor activiteiten. “Ik heb zelf een lichte motorische beperking, dankzij mijn vele contacten telt onze groep al 203 leden. De dienst Welzijn, Viro en Villa Vip werken samen met ons, we zijn kandidaat voor de inclusieprijs.

Carlos Seyssens (Sint-Kruis): Carlos is secretaris van de Welzijnsschakel Kantel in Male en helpt mee twaalf cohousing entiteiten te realiseren op de kloostersite van de zusters van Pittem in de Brieversweg. Op die manier wordt het samenleven van sociaaleconomisch kwetsbare personen bevordert. “Via de vorm van cohousing wil Kantel die mensen de kans geven om zelfstandig te wonen op een 1200 m² grote site. De schenking van het Fonds Vinci is onvoldoende om alle kosten te dekken. Daarom is Kantel ook gestart met crowdfunding.

Demi Van Eck (Sint-Andries): Demi is oncologisch verpleegster in het AZ Alma in Eeklo heeft al zes edities van Spotlight georganiseerd: een dansvoorstelling voor en door diverse Brugse dansscholen. “Dit initiatief is ontstaan vanuit de nood om jonge amateurdansers een podium te bieden. Tegelijkertijd krijgen beloftevolle choreografen de kans om hun werk te tonen.

Filip Vanden Berghe (Brugge): Filip is al 30 volle dagen in Luik bijstand gaan bieden in de door overstromingen getroffen gebieden. Hij deelde er onder andere schoolmateriaal, speelgoed, keuken- en huishoudtoestellen en heel wat voeding, die hij aangeboden kreeg van handelszaken. “Ik neem de tijd om met de mensen te babbelen, mijn tweetaligheid is een troef. Het is belangrijk dat de steun aan duizenden getroffenen niet stopt, de noden blijven bestaan.

Axana Verniest (Brugge): Axana is niet alleen begeleider van personen met een verstandelijke beperking bij vzw Viro, ze heeft ook een cursus gevolgd tot compostmeester. Nu staat ze bijna elke maandag in de late namiddag klaar aan het composthoekje in het Sincfalpark om de bewoners van de Sint-Gillis-wijk raad te geven omtrent composteren. “Ik schrik ervan dat de buurt mij genomineerd heeft. Zoiets had ik absoluut niet verwacht. Compostmeester zijn is natuurlijk heel iets anders dan mijn job in de zorgsector.

Wie mag van jou de Krak van Brugge 2021 worden? Laat het weten via https://kw.be/krak!

Afbeelding © Krant van West-Vlaanderen